Birçok faydalı özelliği ile öne çıkan VRF Klima Sistemleri, genel hatları itibariyle nasıl çalışmaktadır, biraz da bu konuya değinelim. Dış ve iç ünite, bu üniteleri birbirine bağlayan bakır boru hattı ve kontrol ekipmanlarından oluşan bu sistem, ısı enerjisini aldığı kaynağa göre Hava ve Su kaynaklı VRF olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Dış Üniteler bu iki seçeneğe göre farklılık göstermektedir. Sistemin kurulacağı alan için; uygulama tipi, uygulama yeri ve kullanıcı ihtiyacı gibi değişkenler göz önünde bulundurularak en doğru ve verimli VRF seçeneğine karar verilmektedir.
VRF Klima Sistemi, “Isı Pompalı (Heat Pump)” ve “Isı Geri Kazanımlı (Heat Recovery)” olarak ikiye ayrılmaktadır. Isı Pompalı sistemlerde, kullanıcı ısıtma veya soğutma işlemlerinden birini seçmek zorundadır, her iki özelliği birlikte kullanım bu sistemde söz konusu değildir.Isı Geri Kazanımlı sistemler ise kurulu olduğu yapılar içerisinde aynı anda hem ısıtma hem de soğutma yapabilmektedir. Kullanıcı sisteme bağlı olan iç ünitelerden dilediği birini herhangi bir modda çalıştırabilme imkanına sahiptir.
Sistemin kalp kapakçıkları olan dış ve iç üniteler, çeşitli ana parçaların bir araya gelmesiyle görevini yerine getirmektedir. Dış ünite; anakart, işlemci, kompresör, ısı değiştiricileri, dört yollu vana, selenoid vana, elektronik genleşme vanası, sıcaklık ve basınç sensörleri ve yağ ayıracı gibi parçalardan oluşurken, iç üniteler ise yine bir ısı değiştirici, elektronik kart, fan, fan motoru, elektronik genleşme vanası ve sıcaklık sensörlerinden oluşmaktadır. Öte yandan tüm iç ünitelerin bir haberleşme ağı ile dış üniteye bağlı olduğunu belirtmekte fayda var. Bu sayede kişi tarafından bireysel kumandadan girilen tüm veriler dış ünitenin çalışmasını belirleyecek sinyaller haline gelerek dış ünite kartına ulaşmakta ve kullanıcının arzu ettiği işlemi gerçekleşmektedir.
Mitsubishi Vrf, Mitsubishi Vrf Klima ve Mitsubishi Heavy Klima ürünleriyle ilgili teklif almak için bize ulaşın.